Hvor Kan Man Få Vurderet Sine Smykker

Skrevet d. 17. November 2020
Larisa Koshkina/Pixabay

Spørg din lokale guldsmed

Det er en rigtig god ide, at du med jævne mellemrum tjekker op på dine smykker og får dem vurderet af en fagmand - en rigtig guldsmed.

For et smykkeskrin med mange forskellige ringe, armbånd eller kæder med og uden diamanter, er typisk ikke noget du lige har købt. Personlige smykker er ofte gaver, modtaget ved særlige lejligheder, eller købt over en årrække. Kort sagt, de er købt for en del år siden, til en anden pris, end de koster i dag. 

Et oplagt sted at gå hen for at få klar besked, er hos din lokale guldsmed, som du har tillid til. Nogle guldsmede gør det som en service for sine kunder. Andre tager et symbolsk beløb, for hvis der er tale om mange smykker med flere dyre sten, tager det tid at lave en vurdering.  Og tro mig, de penge er godt givet ud.  

Ingen forventer, at det sker, men det gør det. Du kan tabe din hvidguldsørering med en halv karat sten, miste dit armbånd, da du var en tur i byen, eller haft ubudne gæster i dit hjem, som stjal smykkeskrinet med indhold. Når først smykket er væk, er gode råd dyre, for hvis du ikke har regningen i skuffen, er det svært at bevise, hvad du har mistet. Derfor er et godt råd at tage et par fotos af dine smykker og lægge dem sammen med vurderingslisten fra din guldsmed.  Det vil i hvert fald øge din troværdighed, når du skal tale med forsikringen. 

En anden mulighed for at vurderet sine smykker er at gå til en guldopkøber, der findes i næsten alle større byer. Her bliver stemplerne kigget efter, smykkerne lagt på vægten, og så kommer der et beløb frem. Det er nok ikke lige den løsning, jeg vil anbefale. Husk, at der er to priser: hvad smykkerne er værd, hvis du vil sælge dem, og en anden pris, hvis du skal ud og købe det i dag.

Sidens tekst var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Smykker, eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

Næste indlæg
Vi kan alle komme til et sted i livet, hvor vi har brug for eller blot lyst til at komme af med nogle smykker. Dette kan både være for at frigive nogle penge, for at tynde ud i mængden, eller måske for at få råd til et n…
Hvis du har noget guld liggende, som du har haft i rigtig mange år, så har jeg en god nyhed til dig: Du har lavet en fantastisk investering. Prisen på guld er nemlig rigtig høj i disse år, faktisk er prisen på sit højest…
Sådan bliver dine smykker som nye Sølvrens, pudseklud, ultralydsrenser eller vand og sæbe. Smykker skal også renses for sæberester og døde hudceller. Sølvrens Sølvsmykker bliver mørke med tiden, kæden sk…
Rhodinering - sådan gør guldsmeden. Ser din nye sølvring ud, som var den lavet af det pureste hvidguld, er det næsten helt sikkert, fordi den er blevet rhodineret. En tur gennem et rhodiumbad giver smykket en overf…
Forgyldt eller doublé   Doublé-smykker med et let tryk på e-et, er forgyldte smykker, der under det tynde lag af guld, er fremstillet af et andet materiale, som for eksempel kobber, messing, bronze e…
Sølv er ikke bare sølv - her er en kort guide  Sterlingsølv, 925, 830, tårne og plet. Det er nogle af de begreber du skal kende til, hvis du vil tjekke, om det er "ægte sølv" du står med i hånden. Hvis …
Hvis du tager en tur i dit smykkeskrin, og lurer på dine smykker vil du helt sikkert opdage at der stå små tal og bogstaver i smykkerne. Der kan stå ting som 925, 333, 585, samt nogle bogstaver, men hvad betyder disse ta…