Hvor Kommer Diamanter Fra? Her Finder Du Dem

Skrevet d. 19. August 2020
Jumpstory

Diamanter er blandt de mest efterspurgte ædelsten, der findes. De fleste ved, hvordan de nogenlunde ser ud. De er også meget svære at komme udenom - på en eller anden måde, når det gælder smykker - især ringe. 

Men hvor kommer diamanter fra? De færreste tænker over selve oprindelsen og udvindingen af diamanter, når de står overfor at vælge mellem de tilgængelige smykker i smykkeforretningen. Hvis du er en af dem, kan du her finde svaret på, hvor diamanter kommer fra.

Her finder du diamanter

Skabelsen af diamanter - eller dannelsen som det rent faktisk hedder, sker over perioder på millioner af år. Diamanterne dannes under jordens overflade, flere hundrede kilometre under jordens overflade, når grundstoffet kul bliver udsat for både høj varmt og et højt tryk. Diamanten dannes via det højt og permanente tryk under en høj varme. Dannelsesprocessen gør, at diamanter er et af de hårdeste materialer, der findes på jorden. 

Efter dannelsen bevæger diamanterne sig op mod jordskorpen. Her udvindes de oftest via miner, hvor man graver efter dem eller andre former for råstoffer. Da diamanter er sammenpresset kul, så sker det tit i områder, hvor der udgå udvindes kul.

Diamanterne kan også få assistance til at komme op til jordens overflade. Det sker for eksempel ved vulkansk aktivitet.

Søgningen af diamanter sker også ofte ved at lede efter dem i flodsenge, hvor søgningen foregår på primitive metoder i stil med guldgravning, som de fleste af os kender det fra gamle westerns.

Størstedelen af verdens diamanter kommer fra Afrika, især Sydafrika og Congo, Indien, Brasilien og Rusland, hvor man primært finder dem i Sibirien.

Tak for støtten

Til sidst siger vi tak til avXperten for deres støtte her til indlægget. Find din næste smarte power bank eller computerkabel på deres enorme webshop, som indeholder tusindvis af fede elektronik produkter.

Næste indlæg
15. September 2020
Det er efterhånden rigtig mange år siden, at guld har haft en decideret indflydelse på vores økonomi. Der var engang, hvor den danske krone var bundet direkte op på den værdi og mængde af guld, vi havde i Danmark, men så…
07. September 2020
Smykker er oftest lavet af forskellige former for metaller. Guld og sølv er her de mest populære, men der laves også tit smykker af andre materialer - herunder forskellige former for metaller og i nogle tilfælde også pla…
Afgifter og skatter kan i den grad være med til at påvirke prisen på bestemte varer. Men hvad bestemmer egentlig prisen på guld?  Prisen på guld er selvfølgelig påvirket af dens fremstillingsomkostninger. Udvinding…
Du kommer ikke udenom det. Du skal have den store tegnedreng frem, hvis du skal købe 1 kg guld. Prisen på guld er ganske høj, så du skal som udgangspunkt regne med en kilopris på mellem 290.000 kr og 300.000 kr. Guldpri…
Diamonds are a girls best friend, sang Marilyn Monroe i filmen Gentlemen foretrækker blondiner fra 1953. Om der er noget om snakken, lader vi være usagt, men det er svært at finde eksempler på piger, der er blevet kede a…
De fleste af os har prøvet at gå på stranden og kigge efter rav. Især når man lige har hørt historier om folk, der har fundet en kæmpe ravklump, som er solgt for store beløb.  Men kan man blive rig af rav? Og hvad …
Sølv er ikke bare sølv. Der er stor forskel på både kvalitet og sølvets renhed. Du kan derfor finde flere former for renhed af sølv, hvor renhedden af sølvet afgør dets pris. En af de kategorier der findes, er Sterling …